Dansk
Gamereactor
artikler

Vi checker ind på Apples store WWDC keynote

Apple præsenterer endelig deres AI-konkurrent, Apple Intelligence.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Selvom der oftest er stort fokus på Apples begivenheder der er direkte dedikeret til afsløringen og lanceringen af ny hardware, så er der noget mere universelt over WWDC, hvor det ikke direkte handler om at sælge dig noget nyt, men om at forbedre det du har. Det sker ved at præsentere de nyeste versioner af iOS, iPadOS, MacOS og WatchOS, og nu også VisionOS.

Dette år var ikke anderledes på den front, og Apple har løftet sløret for disse store software-opdateringer, der lander gratis til både de nyeste, og en lang række ældre Apple-enheder til efteråret.

Den helt store nyhed var uden tvivl Apple Intelligence, Apples bud på en AI-assistent i stil med Google Gemini, ChatGPT og Copilot. Apple Intelligence er ikke bare Siri, som dog udvikles ret signifikant igennem Apple Intelligence, men noget der lever og ånder under hver eneste app, og tilbyder langt flere funktioner end "bare" en forbedret stemmeassistent.

Vi har samlet en række af de største opgraderinger i hver OS-opdatering, som du kan se herunder.

Dette er en annonce:

iOS 18

Apple lover først og fremmest at iOS 18 vil give dig flere muligheder at tilpasse din iPhone, et område som Apple er kommet tættere på at være konkurrencedygtige på, men som mange argumenterer for fortsat er haltende.

Du kan nu endelig tilpasse din hjemmeskærm yderligere. Du kan nu rearrangere dine widgets, dine apps og selv dit kontrolpanel, og ja, systemet lader til at tillade blanke pladser, som betyder at du kan vinke farvel til det at have en fyldt skærm. Du kan også give dine apps et specifikt farvepræg.

En af de mest bemærkelsesværdige nyheder i iOS 18 er den dybere integration af kunstig intelligens og maskinlæring. Siri, Apples digitale assistent, er blevet markant mere intuitiv og responsiv. Siri kan nu forudse brugerens behov endnu bedre, hvilket gør interaktioner mere naturlige og effektive. For eksempel kan Siri nu automatisk foreslå at sende en besked, påminde om en aftale eller endda foreslå musik baseret på brugerens daglige rutiner og præferencer. Vi kommer mere ind på Apple Intelligence senere.

iOS 18 introducerer også en række forbedringer til personlige indstillinger og privatliv. Med det nye "Privacy Center" får brugerne mere kontrol over deres data og kan nemt se, hvilke apps der har adgang til deres personlige oplysninger. Der er også blevet tilføjet flere muligheder for at anonymisere data. Ligeledes lover Apple at iOS 18 er en væsentlig opdatering er inden for sundheds- og fitnessområdet. Apples Health-app har fået en omfattende overhaling med iOS 18. Den nye version af appen tilbyder mere detaljerede analyser og personaliserede anbefalinger, baseret på brugernes individuelle sundhedsdata. Desuden understøtter Health-appen nu flere tredjepartsenheder, hvilket giver en mere omfattende overvågning af brugerens sundhedstilstand.

Dette er en annonce:
HQ

Der er mere og mere fokus på gaming nu, og med iOS 18 kommer der nye funktioner til både spil og medieforbrug. Game Center er blevet redesignet for at fremme social interaktion og konkurrence mellem venner. Der er også forbedringer i Apple Music og Apple TV-appen, der giver en mere fordybende og integreret oplevelse.

Ikke nok med det, der er forbedrede Tapbacks i Messages med alle emojis, reaktioner på beskeder med gifs og memes, hurtig generering af forskellige kreative tekstformater, som f.eks. digte, kode, manuskripter, musikstykker, e-mail og breve, RCS-understøttelse og meget, meget mere.

iPadOS 18

Apple har placeret deres iPad line-up i lidt af et limbo ved at levere ret fantastisk hardware, som mange mener fortsat er begrænset af lidt for børnevenlig software. Så hvordan ser iPadOS 18 ud?

Først og fremmest; vores bønder er blevet hørt. En dedikeret lommeregner-app er på vej! Denne udgave af appen har både grundlæggende aritmetiske funktioner og en videnskabelig lommeregner tilstand, enhedskonvertering og en historikfunktion. Den integreres problemfrit med Apple Pencil og andre apps som Noter for en sammenhængende brugeroplevelse​. Der er også en ny Math Notes-funktion.

Der er også en ny Passwords app (som også lander på iOS 18) som håndterer adgangskodestyring, autofyld og to-faktor autentificering (2FA) koder, på linje med Google Authenticator. iPad får også endelig Journal-appen, der tidligere har været eksklusiv til iPhone, forventes tilføjes. Den tilbyder forslag baseret på musik, fotos og lokationer for at hjælpe brugere med deres dagbogsskrivning​.

Desuden vil Smart Script gøre håndskrevne noter endnu bedre ved i realtid at rette op på den håndskrevne tekst og gøre den tydeligere, og de førnævnte tilpasningsmuligheder fra iOS 18 kommer også her til iPad sammen med en redesignet fanelinje.

WatchOS 11

Først og fremmest har Apple ledt an ved at løfte sløret for Apple Vitals, der giver afgørende indblik i forskellige sunmdhedsmålinger, såsom åndedrætsfrekvens, temperaturen på håndleddet, søvnlængde og iltniveau i blodet. Men nu kommer disse tal til at indgå i en mere samlet vurdering, og der er designerede notifikationer til at minde brugeren om dette.

Der er flere nye sundheds- og fitnessfunktioner, herunder avancerede søvnsporing, dybere integration med tredjeparts fitness-apps og forbedrede træningsmålinger. Apple har også introduceret nye træningstyper og mere detaljerede træningsrapporter.

Integrationen med iPhone blevet forbedret, hvilket giver en mere sømløs oplevelse. For eksempel kan brugere nu besvare opkald og beskeder endnu hurtigere, og der er flere muligheder for at tilpasse notifikationer og synkronisere indhold mellem enhederne.

Der er desuden flere nye urskiver at vælge imellem, inklusive nogle, der er specielt designet til bestemte aktiviteter eller formål. Der er også mere fleksibilitet i at tilpasse farver, komplikationer og layout for at gøre uret mere personligt.

Apple Intelligence

For mange er det dog den sidste del af årets WWDC keynote, der har skabt mest opmærksomhed, og det er den formelle afsløring af Apples konkurrent til tjenester som Copilot og Googles Gemini. De kalder den samlede ramme for "Apple Intelligence", der både inkluderer en mere intelligent og samtaleorienteret udgave af Siri, dybere AI-baseret integration i Apples egne apps samt ChatGPT-partnerskabet der sikrer mere effektiv informationssøgning igennem skyen.

HQ

Apple bruger deres egen proprietære løsning, som behandles og eksekveres "on device", altså lokalt på enheden, og du kommer til at se bred integration af disse features i iOS 18, iPadOS 18, WatchOS 18 og MacOS Sequioa.

Der findes et utal af eksempler på Apple Intelligences dybe integration i disse styresystemer, såsom Writing Tools, Visual Look Up og udvidet Live Text. Desuden er der et aktivt samarbejde med ChatGPT 4.0, der kan sende din specifikke forespørgsel videre til skyen, hvis du har brug for kontekstuel information der kræver informationssøgning online.

Vi kommer til at lære mere om Apple Intelligence når denne suite bliver en del af den igangværende beta, der løber frem til lanceringen i september.Indlæser mere indhold