Dansk
Gamereactor
artikler

Vi kigger kort på Xbox' respons på alle rygterne

Ny hardware til efteråret, ingen Starfield på PlayStation og Diablo på Game Pass!

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Okay, nu hvor så mange rygter har fået lov at svirre, lad os starte med at opsummere med hvad vi helt definitivt ved, så ekstrapolering, spekulation og eventuel diskussion endelig kan ske på et faktuelt grundlag.


  • Indtil videre har Microsoft planer om at lancere fire spil på andre, konkurrerende platforme. Disse er ikke blevet nævnt specifikt, men to af disse er "mindre", og er "community driven".

  • Hvorimod Microsoft ganske vagt har slået fast at de ønsker at udforske muligheden for at bringe flere end disse fire titler til andre platforme i fremtiden, så gik de ikke det der lignede i detaljer på det her punkt, og tog ret kategorisk afstand fra at centrale Xbox IP'er skulle rulle ud på disse platforme.

  • Det betyder også at hverken Starfield eller Indiana Jones and the Great Circle kommer til PlayStation.

  • Game Pass har 34 millioner abonnenter, og vil fortsat udelukkende være tilgængelig på Xbox-platforme og PC.

  • Fremadrettet vedligeholdes den eksisterende strategi, hvor Xbox Game Studios-spil først og fremmest lanceres på Xbox og Windows PC, og er på Game Pass fra lanceringsdagen.

  • Activision Blizzard-spil kommer nu løbende til Game Pass, og vi starter med Diablo IV, der lander d. 28 marts.

  • Microsoft vil fortsætte med at investere i hardware, og har både hardware-lanceringer planlagt "this holiday", og er begyndt at investere i et såkaldt "net-generation hardware roadmap". Spencer har slået fast at der er tale om en konsol og en controller. Desuden siger de at de her vil introducere "the largest technical leap you have ever seen in a hardware generation".

  • Vi kommer til at se endnu en større showcase i juni måned.

Vi kigger kort på Xbox' respons på alle rygterne
Nej, Starfield kommer ikke til PlayStation.
Dette er en annonce:

Der kommer til at være separate nyheder om flere af disse punkter, men vi synes det samtidig rammende at vi kort opsummere, dissekerer og giver vores besyv med, så lad os da lige gøre det.

Det er hvad vi helt definitivt ved, og som du måske kan se ved at skimme punkterne enkeltvis, så forholdt Xbox sig relativt vage i forhold til mange af de meget konkrete rygter der har svirret de seneste uger. Nej, de gennemgik ikke deres centrale IP'er slavisk, og skød teorier ned om Halo og Gears of War på PlayStation, heller ej blev det helt nøgternt slået fast at planen fremadrettet er at vedligeholde central konsoleksklusivitet på samtlige af de største lanceringer når de er mest relevante.

Så selvom at det her event bredt kan ses som en ret direkte afvisning af mange af de historier der har floreret fra etablerede insidere, så er døren stadig på klem for at nogle af disse teorier og spekulative diskussioner kan leve videre.

Når det så er sagt, så er det svært ikke både at have respekt for den ret så direkte måde Phil Spencer og kompagni valgte at adressere disse historier, og ligeledes at reflektere over de sidste ugers begivenheder. Vi tager gerne på egen kappe, at vi agerede talerør for Nate the Hate, da han sagde at Starfield ville komme til PlayStation, noget vi nu helt præcist ved ikke er i kortene. Samtidig er der fortsat plads til, at meget af det vi allerede har hørt, fortsat kan passe. De fire titler kunne ret så let være Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Pentiment og et ukendt fjerde, og så ville hatten stort set passe.

Dette er en annonce:

Og så er der så resten. Gears of War på PlayStation? Ja, det sagde han altså, og noget kunne i hvert fald tyde på indledningsvis, at det ikke passer. Ligeledes var der en specifik notits i et Halo-jobopslag hos 343, at de ville bringe fremtidige spil "to all platforms". Hvorfor så sige det? Pointen er at der fortsat er ret meget røg, men det er for nu værd for alvor at tage resterende spekulative rygter med et gran salt, og vi vil ligeledes tage et skridt tilbage.

Mere hardware får vi også, og allerede i løbet af det sene efterår, som vi går ud fra er den såkaldte "Brooklin" refresh-konsol uden diskdrev, som ikke ligefrem kan betragtes som en PS5 Pro-ækvivalent, men snarere end relativt lille opgradering. Kan du ikke huske hvad den byder på, kan du se mere på billedet herunder.

Vi kigger kort på Xbox' respons på alle rygterne
Her er en række centrale detaljer om Xbox "Brooklin".

Spændende er det dog, og måske ikke overraskende overhovedet, at Microsoft vil blive ved med at lave Xbox hardware, men de gik ikke her i dybden med rygterne der har svirret, såsom planerne om en håndholdt, hvor længe der går før de varsler begyndelsen på den næste generation eller om de fortsat vil køre en dobbelt S/X-strategi. Det var der dog ikke rigtig nogen der forventede, og en bekræftelse af at Microsoft fortsat er en central konsolproducent og platform er måske nok.

Der er stadig meget at tænke over og fordøje, selv her nogle timer efter. For nu kan vi sige at vi kan anse rygter om at de her storladne AAA-lanceringer der enten lige er udkommet, eller er med til at sælge konceptet om Game Pass og Xbox hardware til forbrugere, ikke vil blive udgivet på konkurrerende platforme, og at der skal ret særlige omstændigheder til før de tages i betragtning.

Det bliver spændende at følge. Hvad synes du om Microsofts respons?Indlæser mere indhold