Dansk
Gamereactor
artikler

Vi kigger på Copenhell 2023 og ser frem til 2024

Vi ser tilbage på sidste års legendariske festival, og kridter banen op til næste weekend!

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Copenhell har i 13 år været det ultimative sted for metalheads på Refshaleøen i København, og 2023 skuffede bestemt ikke. Stedet hvor metalheads og skæve sjæle mødes, leverede årets festival en lineup spækket med både legendariske og nye navne som Def Leppard, Gojira, Meshuggah, Mötley Crüe, Pantera, Slipknot, Ghost og Guns N' Roses. Men hvor længe kan de gamle rockstjerner blive ved med at levere varen?

Festivalen startede med et brag torsdag. Fever 333 satte gang i festen med deres vilde energi, og Gojira leverede et episk show på hovedscenen. Pantera, i en ny opstilling, overraskede alle med en stærk præstation, hvor frontmand Phil Anselmo hyldede de afdøde medlemmer Vinnie Paul og Dimebag Darrell.

Fredag havde dog sine udfordringer. Architects måtte aflyse deres koncert på grund af tekniske problemer, men Jakob Stegelmann og Aarhus Symfoniorkester reddede dagen med deres nostalgiske filmmusikshow. Publikum elskede det, og nogle begyndte endda at crowdsurfe - noget orkestret næppe havde oplevet før! Lørdag rockede Billy F. Gibbons fra ZZ Top stadig som en boss, selvom hans nye numre ikke helt kunne måle sig med de gamle hits.

Vi kigger på Copenhell 2023 og ser frem til 2024
Dette er en annonce:

De mindre scener bød på masser af upcoming bands. Det portugisiske black metal-band Gaerea imponerede med deres intense show. Desværre skuffede Guns N' Roses, hvor Axl Rose kæmpede med vokalen, og visuals var lidt for meget.

Men Copenhell handler ikke kun om musikken. På pladsen kunne man igen i 2023 finde Copenhell Con, som bragte nørdekulturen til festivalen med superhelte, science fiction, arkadespil, VR-oplevelser og horrorfilm. Vi fik endda et kig ind i Slipknot-forsangeren Corey Taylors skøre verden. Bastard Café var tilbage med deres populære brætspilsområde, og det var cool at se Dark Market fyldt med unikke produkter fra undergrundsbutikker og kunstnere.
Marvel-Morten og Kim Helt fra SuperSnak-podcasten leverede et fedt show om, hvilke superskurke der er mest metal. Hakkedrengene-podcasten talte om metalhårde actionfilm, og en historieforsker fra Medicinsk Museion dykkede ned i metalmusikkens fascination af medicin, sygdom og død. Der var også talks om helvedesvisioner, Lovecrafts Cthulhu-univers og en spændende horrorquiz.

Og lad os ikke glemme maden! Copenhell 2023 bød på et kulinarisk festmåltid med 39 madboder og et bredt udvalg af retter. For kødelskere var der blandt andet burgere fra Tommys Burger Joint og BBQ fra Smokestack-BBQ. Veganske og vegetariske gæster kunne nyde retter som svampekebab fra It's Fucking Vegan og plantebaserede tacos fra La Chica Mala. Der var også internationale retter fra steder som Big Easy Voodoo Kitchen og Dhaba Kitchen. Derudover blev der tilbudt italienske specialiteter som risotto og pizza, fisk og skaldyr fra Boutique Fisk og Hooked, samt danske klassikere fra Solveig's Sorte Kro. For den søde tand var der is, shakes og crepes.

Som vi ser frem til Copenhell Con 2024, kan vi næsten ikke vente. Sidste år satte barren højt, men i år lover at blive endnu bedre. Vi glæder os til et udvidet Dark Market med endnu flere unikke fund, forbedrede spillezoner med nye VR-udfordringer og et bredere udvalg af brætspil. Marvel-Morten og Kim Helt vender tilbage med nye debatter, og vi kan ikke vente med at se, hvilke specielle overraskelser Hakkedrengene filmpodcast har i vente.

Dette er en annonce:
Vi kigger på Copenhell 2023 og ser frem til 2024

Flere workshops og foredrag vil udforske krydsfeltet mellem metal- og geekkultur og tilbyde dybere indblik i de temaer, vi elsker. Med nye interaktive udstillinger og praktiske aktiviteter vil der være noget for alle, uanset om du er en hardcore fan eller bare nysgerrig.

Så tag dine venner med og sæt kryds i kalenderen til Copenhell Con 2024. Det er mere end bare en festival; det er en fejring af vores fællesskab, kultur og den uknuselige metalånd. Vi kan ikke vente med at rocke med jer igen!

Hold øje med flere opdateringer, efterhånden som vi nærmer os begivenheden. Vi ses til Copenhell Con 2024!

Kilde til billeder fra Copenhells Facebook.Indlæser mere indhold