Dansk
Gamereactor
artikler

Vi mødte Nathan Drake i Askim

Charmøren fra Uncharted- spillene ankommer snart til PS4. Derfor mødte vi stemmeskuespilleren Nolan North i minerne på Romsås i Åskim. Hvor ellers?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det føles lidt surrealistiskt at sidde ved Romsåsminen i Askim og snakke med selveste Nolan North. Manden, som har lånt sin stemme til Deadpool, Desmond Miles (Assassin's Creed) og Ghost-robotten i Destiny og har lidt efter lidt blevetet af de største skuespillernavne i branchen, og har vist, at han har kapacitet til at spille et bredt repertoire af rollefigurer.

Men selvom han lægger stemme til robotter, superhelte og riddere, er det ikke til at komme udenom, at det føles mere end noget andet, som om jeg sidder over for Nathan Drake. Både stemmen, væremåden og humoren minder meget om skattejægeren fra Uncharted-spillene. Derfor er det ganske på sin plads at spørge til hans rejse fra at spille Nathan Drake i det allerførste spil, og så frem til i dag.

Vi mødte Nathan Drake i Askim

Uncharted var utvivlsomt det, der fik min karriere til virkelig at tage fat., fortæller North. - Det var helt specielt at få anledning til at være hovedrollindehaver, og det var første gang, at jeg blev bedt om at lægge så meget af mig selv ind i en rollefigur og gøre ham så meget som muligt til min egen. Folk, som kender mig, spørger mig ofte: "Du fandt på den replik, ikke også?" Og jo, det gjorde jeg. Det er min humor.

Dette er en annonce:

Jeg og Amy har arbejdet sammen i flere år og er blevet gode venner. Hun skrev manuskriptet i Uncharted med min stemme i tankerne, og derefter blev mit stemmearbejde sendt til Naughty Dog, som satte det hele sammen. De lavede lys, skygge, spilmekanikker og den slags. Der skal meget til for, at det går galt, når man samarbejder med mennesker med en sådan energi.

Selv om Uncharted-serien har udviklet sig til at blive en af de største spil på markedet, var det ingen selvfølge, at serien skulle bevæge sig i den retning, den gjorde, efter udgivelsen. - Der var ikke noget der hed Uncharted 1. Det hed Uncharted: Drake's Fortune, fortæller North, og karakteriserer det som Drake's good fortune at han fik lov til at være med til efterfølgeren, og derefter to'eren og tre'eren i serien. -Det har været en god rejse. Den har været livsændrende såvel som karriereændrende, og jeg er blevet en bedre skuespiller.

Han fortæller om, hvor vigtigt, det er, at altid gøre sit bedste i en branche, hvor man som stemmeskuespiller ikke er uerstattelig, og at han derfor stræber efter at gøre et bedre job hver gang, han optræder. Det er værd at bemærke, at North selv erstattede Peter Dinklage i Destiny.

Vi mødte Nathan Drake i Askim
Dette er en annonce:

Spilbranchen er også en branche, hvor det ikke kun er skuespillerne, der hurtigt kan skiftes ud, men også teknologien. Uncharted: Drake's Fortune var blandt de første spil, der benyttede bevægelsessensorer til at fange skuespillernes bevægelser, og desuden Naughty Dog's allerførste spil, hvor denne teknologi blev brugt. North kunne fortælle om, hvordan teknologien har udviklet sig siden det første spil.

Et godt eksempel på en scene, er hvor Nate og Elena skal hoppe ind i en jeep i det første spil. Vi havde faktisk lejet en Jeep, som vi skulle hoppe ind i. Den var fyldt med muselort, og stank, og hun (Emily Rose, som spiller Elena) slog sit knæ på bilens metalkant.

I Uncharted 2 brugte de i stedet papkasser, som de fik til at se ud som en Jeep. Hjulene og den slags blev tilføjet digitalt. De gav os to stole og et rat, og bad os bruge fantasien. Sådan tilpassede de kulisserne, alt efter, hvad de mente, de havde brug for.

I Uncharted 4 gik vi over til hovedkameraer og ansigtscanning, og teknologi, som var langt over mit lønniveau, og som nåede endnu større højder.

På trods af al den nye teknologi, beskriver North sit job som skuespiller som uforandret.

Det, jeg gør, er stadig fuldstændigt det samme. Det handler ikke om hjelme eller dragter, men om at indgå i et samspil med den anden skuespiller, der taler. Skuespil er skuespil. Uanset om det bliver opført på et teater i 1908, eller om det er motion capture, så handler det om at kunne optræde troværdigt. Folk spørger tit, om der er forskel på TV skuespil og skuespil i videospil, da fortæller jeg dem, at det er i bund og grund ens.

Vi mødte Nathan Drake i Askim

Vi ser frem til at se Nolans seneste skuespilpræstation i Uncharted 4: A Thief's End, som udkommer til PS4 den 18. marts næste år. I mellemtiden kan vi genopleve de tidligere eventyr i Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4, som kommer den 9. oktober.)Indlæser mere indhold