Dansk
Gamereactor
artikler

Vi tog til England for at se Razers nye Blade-maskiner

Razer genintroducerer langt om længe Blade Pro, og Blade 15 får nye paneler.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Vi kommer til selve den opdaterede indmad i de nyeste maskiner fra Razer lidt senere, fordi det er nu det første spæde udtryk af en Razer Blade-maskine der ender med at være det afgørende. Vi har allerede set ganske smuk og effektiv hardware fra konkurrerende producenter i løbet af de seneste par år, men Razers line-up af gaming-bærbare er bare noget der gør indtryk når man ser og holder en første gang. Vi skammer os ikke over at indrømme, at under vores tid ved begivenheden på Wiliams F1 Conference Center i Oxfordshire blev vi en kende misundelige af at være omkring disse lækre maskiner. Selvom konkurrencen er hårdt, så når det gælder kombinationen af ydeevne og premium design, så har Razer stadig føretrøjen.

Lad os lige sætte kareten i bakgear lidt. Razer afholdte for nylig en begivenhed på Wiliams Conference Center i Wantage. Dette skelsættende sted blev valgt på baggrund af den igangværende aftale imellem Razer og Wiliams Esports, som vist passer meget godt når man tager i betragtning at konceptet om fart, enten bogstaveligt talt eller via hurtig ydeevne, er centralt for begge virksomheder. Faktisk er alt i hele bygningen konstrueret med henblik på fart. Det er også fokusset når vi taler om de nye genopfriskede Blade-modeller, hvoraf nogle har fået bedre og hurtigere paneler, og andre har fået skiftet indmaden ud.

Razers bærbarer er alle sammen "premium", de hører til i et segment hvor de måske ikke tilbyder den hurtigste indmad, men hvor de præsenterer en samlet pakke der bare oser af kvalitet. Dog skal man ikke kimse af hestekræfterne. Særligt de modeller der har RTX-grafikkort, som er dem vi er kommet for at se imponerer på den front, og hovednummeret her er den nye Blade Pro på 17 tommer, som bliver opdateret for første gang siden 2017.

Vi tog til England for at se Razers nye Blade-maskiner
Dette er en annonce:

Razers 2019-opdatering fornyer fokusset på performance og gaming takket være en ny linje af GPU'er, som leverer Ray Tracing. Vi har allerede set denne teknologi implementeret i Blade 15 takket være versionerne fra CES tidligere på året, men nu har Razer så også opgraderet CPU'en, så hele line-uppet kører i7-9750. Det er en opgradering der bør hjælpe med at sikre ydeevnen i fremtiden, og denne nyere version tillader da også bedre performance når man spiller visse CPU-intensive titler - og naturligvis hvis du laver multi-tasking, rendering og andre multimedieopgaver.

For dem hvor penge simpelthen ikke er noget problem, så giver den interne opgradering også anlæg til en ekstern, nemlig nye paneler. Eksempelvis fås Blade 15 nu med 4K OLED-panel, og denne ankommer sammen med 240Hz-varianten. Præcis hvorfor så Blade Pro kun fås med 144Hz er så et mysterium.

I det hele taget drejede meget af begivenheden sig om Blade Pro, men kigger man på en "almindelig" Blade 15 ved siden af så er skærmstørrelsen helt sikkert subtil. Det sker nok på grund af den ret tynde skærmkant og det tyndere chassisdesign. Blade Pro føles ikke som en tung 17 tommer bærbar (du ved hvad vi taler om). Razers ingeniører må siges at være dygtige til at skabe tynde, lette og robuste chassiser, og det gør sig så sandelig også gældende her.

Når det så er sagt så var vores hovedbekymring inden vi så modellerne uden tvivl varme. De nye RTX-kort udskiller mere varme end nogensinde før, og det samme kan på sin vis siges om de dyrere udgaver af de nye Intel CPU'er, og disse pakkes ned i en ret så lille pakke uden nogle ekstra køleløsning såsom konvektion. Vi fik dog ikke lov til at pille ved maskinerne nok til at mærke om dette vil blive et problem, ligesom det har været i tidligere Blade-modeller. Tvært imod lagde vi ikke mærke til throttling overhovedet da vi spillede Apex Legends. Det lader til at Razers Vapour Chamber-løsning virker effektivt nok til ikke at introducere yderligere køleteknologier. Dog skal disse maskiner testes under en række stresstests før vi for alvor kan sige om opgraderingen fungerer efter hensigten.

Dette er en annonce:

Hele Razers line-up var til stede under begivenheden, nemlig den 17 tommer store Blade Pro, Blade 15 og naturligvis den lille Blade Stealth. Vi fik ikke testet Stealth, men demonstrationen af maskinen var hooket up til den nye Core X Chroma, der kører et RTX 2080 i fuld størrelse. Vi anmeldte faktisk denne maskine tidligere på året, og her var vores centrale spørgsmål hvorfor man ikke bare købte en Blade 15 i stedet. Razers eget svar lader dog til at være simpelt: livsstil.

Produktet, og stort set alt andet Razer laver, er konstrueret omkring livstilsbegrebet. Razer ved hvor dedikerede deres fans er verden over, de ved hvor loyale de er, og det skyldes at Razer-maskiner har den der X-faktor, den førnævnte kombination af præstation og design, som gør at et potentielt køb af enten en Stealth eller en 15 sker med hjertet snarere end hjernen. At produkterne overlapper hinanden en kende gør ikke så meget, fordi de er "desirable" - det er i hvert fald ideen.

Hvad vi dog bør være glade for herhjemme, er at Razer lader til at ville fokusere mere på det europæiske marked fremadrettet, deriblandt Danmark. Faktisk ønsker Razer i den nærmeste fremtid at bygge fysiske butikker i blandt andet Norden, og de sigter efter dem der måske tidligere ønskede at købe enten MacBooks eller Surfaces.

"We haven't really been serious about our [laptop] business in Europe until, more or less, eight months ago," fortalte Razers Mathias Kjessler, og han bekræftede samtidig at de ønsker at udvikle deres partnerskaber med nordeuropæiske butikskæder såsom Elgiganten.

Præcis ligesom den sidste runde af Blade-maskiner så lader der til at være meget at kunne lide ved Blade Pro, som fremstår som en naturlig forlængelse af hvad de gjorde med Blade 15. Hvad vi dog har svært ved at anbefale er 4K OLED-panelet i Blade 15, da denne opgradering alene vil stå dig i noget nær 3000 kroner.

Blade 15:
15.6" Full HD 144Hz, 100% sRGB / 15.6" Full HD 240Hz, 100% sRGB / 15.6" OLED 4K Touch 60Hz, 100% DCI-P3
Core i7-8750H / Core i7-9750H CPU clocked på 2.6GHz med Max Turbo til 4.5GHz.
Op til GeForce RTX 2080 Max-Q
128GB SSD SATA-III (som kan opgraderes til 512GB SSD NVMe PCIe 3.0 x4)
16GB Dual-Channel DDR4-2667MHz som kan opgraderes til 64GB)

Blade Pro 17:
17.3" Full HD 144Hz, 100% sRGB
Core i7-9750H CPU clocked på 2.6GHz med Max Turbo til 4.5GHz.
Op til GeForce RTX 2080 Max-Q
512GB PCIe NVMe (som kan opgraderes til 2TB SSD)
16GB Dual-Channel DDR4 2667MHz (som kan opgraderes til 64GB)

Blade Stealth:
13.3" FHD Matte, 100% sRGB / 13.3" 4K touch display, 100% sRGB
Core i7-8565U Processor med Hyper Threading 1.8 GHz / 4.6 GHz (Base/Turbo)
GeForce MX150
256GB M.2 SATA (som kan opgraderes til 512GB PCIe M.2)
8GB Dual-Channel LPDDR3 2133MHz (som kan opgraderes til 16GB)

Vi tog til England for at se Razers nye Blade-maskinerVi tog til England for at se Razers nye Blade-maskinerVi tog til England for at se Razers nye Blade-maskiner


Indlæser mere indhold