Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
artikler

Gamereactor-redaktionen om Nintendo Switch

Nintendo Switch er næsten over os, så derfor har Anders, Mike og Magnus talt lidt sammen om den kommende konsol.


Nintendo Switch er snart klar til udgivelse, og i den anledning har Magnus, Anders og Mikael snakket om deres forventninger til Nintendos kommende konsol.

Hvad ser du frem til ved Switch?

Mikael: Jeg er virkeligt tændt på idéen ved at have en hybrid konsol, der er i stand til både at kunne blive afspillet på fjernsynet, men at jeg også har muligheden for at kunne tage maskinen med mig, hvor jeg vil, så jeg ikke er bundet til at skulle sidde foran fjernsynet. Og så ser jeg altid frem til Nintendos eksklusive spil, da underholdningsværdien her altid er skyhøj, og de tilbyder en anden tilgang til spil, end de øvrige platforme.

Jeg ser også frem til at prøve den nye JoyCon-controller, da det virker som et spændende koncept. Mange har klaget over, at den traditionelle Pro-controller ikke følger med, og at Wii U-udgaven af Pro-controlleren ikke understøttes på Switch, men jeg føler, at de glemmer potentialet i den nye kontroller, der følger med maskinen. JoyCon kan nemlig, udover at blive brugt til den håndholdte udgave af konsollen, jo også bruges til Switch som en traditionel controller. De kan endda bruges selvom de ikke er slået sammen, hvilket giver spilleren den frihed, at man vil kunne sidde ret afslappet med de to dele adskilt.

Magnus: Med fare for at spejle Mikaels svar en smule, så er det selve konceptet om Switch der gør mig spændt på udgivelsen. At skabe en ægte hybridkonsol, en maskine der kan levere en ufiltreret oplevelse både i hjemmet og på farten, har været en drøm for mange producenter tidligere, og det føles først nu som om vi reelt set er tæt på. Nintendo forsøgte med Wii U, Sony med PlayStation Vita, Nvidia med Shield. Der er mange eksempler på oplevelser der kom tæt på, men alligevel ikke helt formåede at gøre konceptet brugervenligt nok.

Med Switch virker det endelig som om at den hellige gral er indenfor rækkevidde. At tage en konsoludgave af Zelda med på farten, hvor forskellen i den tekniske eksekvering er minimal er en drøm for mange, inklusiv mig selv.

Anders: Der er to aspekter, der tiltrækker mig mest ved Switch. Det første er den håndholdte side af Switch. Jeg har allerede en hjemmekonsol, som opfylder mine behov foran fjernsynet, men jeg mangler nyt legetøj til når jeg er på farten... eller til en kedelig familiefrokost. Som stor fan af Vitaen, har jeg længe argumenteret for, at den lille maskine stadig har en puls. Den er ikke stærk, men der er stadig tegn på liv. Men selv jeg har svært ved at lave det argument længere, så jeg står i en position, hvor jeg mangler en håndholdt konsol. Man kunne håbe på en bedre batterilevetid i Switch, men helt ærlig, så er tre timer af min flyvetur i selskab med Zelda en drøm der går i opfyldelse.

Det andet aspekt er lokal multiplayer. Det er et aspekt, jeg savner mest hos min Playstation 4, og som Switch allerede ser ud til at lægge tydeligt fokus på. At du kan tage konsollen med på farten, give en controller til din kammerat og spille Mario Kart 8 er - ja - endnu en drøm der går i opfyldelse. Jeg skrev for nyligt en artikel om, hvorvidt jeg troede Switch bliver en succes eller ej. Jeg tror stadig, den får det svært, men det skal ikke læses som om, jeg ikke glæder mig til den. Switch formår at opfylde nogle drømme om håndholdte spil på farten - alene og med venner - som jeg har haft siden, jeg første gang spillede Gamecube.

Hvilke spil ser du frem til?

Mikael: Som sagt før, så falder stort set alle Nintendos eksklusive serier i min smag. Jeg har en trofast Wii U stående i mit hjem, men efter interessen kort efter købet forsvandt, har jeg været god til at forsømme den. Jeg har brugt det kommende The Legend of Zelda: Breath of the Wild som et argument for at købe Switch, da det er en yderst stærk eksklusiv titel. Men mange med Wii U kan ikke retfærdiggøre et Switch-køb nu, da konsollens stærkeste titel også kommer til den de allerede har stående i hjemmet, og det kan jeg udmærket godt forstå.
Jeg kan kun forestille mig, at Switch-udgaven er flottere, og har en bedre billedhastighed end Wii U-udgaven, og det er også en faktor, der er vigtig at huske på.

Der kommer hele 17 spil i samme måned som maskinen udkommer, og det er mere end rigeligt til mig. Indie-spil såsom The Binding of Isaac: Afterbirth+, Shovel Knight, samt World of Goo er alle spil, jeg enten har i forvejen til PC eller mobil, men de føles mere som spil, der er værd at have med på farten. Jeg har aldrig har været stor fan af touch-styring, så at kunne spille dem med traditionel styring er et stort plus for mig.

Dertil kommer Mario Kart 8 Deluxe i april måned. Og jeg er ret sikker på, at der kommer mange flere indie-titler, som endnu ikke er blevet annonceret, indenfor de første par måneder. Vi har heller ikke fået afsløret hvilke klassiske Nintendo-spil der vil være at finde på eShop efter udgivelsen, så der vil der også være mange nye titler at finde.

Magnus: Min primære bekymring omkring Nintendo Switch er at konsollens udgivelsestitler ikke helt reflektere Nintendos styrker som udvikler. Ja, The Legend of Zelda: Breath of the Wild ser naturligvis fabelagtigt ud, og jeg kan nærmest ikke vente med at få fingrene i spillet, men kigger vi på det samlede udvalg, er det mindre end ideelt til udgivelsen af en ny, eksperimenterende platform.

Der er en række fine, eksklusive titler, såsom Snipperclips, Arms og 1-2 Switch på vej, og de lader da også til at være sprængfyldt med al den charme og uskyldighed som Nintendo fortsat benytter som designmæssigt fundament. Størstedelen af spillene er dog stadig genudgivelser af spil, der allerede er tilgængeligt på håndholdte enheder, såsom Shovel Knight, World of Goo og I Am Setsuna. Dette er bekymrende, for som regel er det Nintendos spil der sælger deres hardware, og ikke omvendt.

Dog nævnte jeg The Legend of Zelda: Breath of the Wild, og her er det værd at nævne, at dette spil har potentialet til at tage verden med storm i en sådan grad, at det alene kan sælge konceptet om Switch til størstedelen af de interesserede forbrugere. Det krydser jeg fingre for, for der er ikke meget andet ved udgivelsen der kan trække på samme måde.

Anders: Jeg glæder mig selvfølgelig til The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 og Super Mario Odyssey. Men jeg vil hellere bruge min taletid, til et spil der fortjener lidt ekstra opmærksomhed: Snipperclips. Jeg elsker multiplayer hvor man skal tænke sig om. Det er derfor Portal 2 stadig står som et af mine favorit multiplayeroplevelser. Snipperclips giver mig samme følelse. Gåderne varierer fra at skulle samarbejde om at sprænge en ballon til at kaste en basketbold i nettet. På sand Nintendo facon ser det nyskabende og kreativt ud. Det ligner den skæve titel, som mange folk har en tendens til at undervurdere, men som vil vise, hvad konsollen er i stand til.