Dansk
Gamereactor
artikler
Celeste

Gamereactors Game of the Year 2018 - Bedste Håndholdte Titel

Vi elsker at tage vores spil med på farten. Vi kårer de bedste håndholdte titler.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Så er Game of the Year i gang, og vi har en række spændende kategorier at få afgjort imellem nu og nytårsdag, og du vil hver dag kunne læse om en ny vinder, samt de tre opløbere der var lige ved at tage sejren. Er du i tvivl om hvordan vi har fundet frem til årets vindere, så kan du læse mere om proceduren samt filosofien bag afstemningen lige her.

Hvor er det dejligt, at vi kan tage spil med os overalt. Det skal da fejres! Vi har kåret årets aller bedste håndholdte titler, og du kan læse vores kåringer lige her.

Vinder:
Celeste
Celeste har virkelig fejet benene under mange i år. Det er på en gang et platformsspil, der er lige så frustrerende og underholdende som en af moderne tids helt store klassikere indenfor genren, Super Meat Boy, samtidig er det bundet op på en historie, der er fyldt med velskrevet dialog, humor, skævhed, drama og vigtigst af alt et gennemgribende lys af håb og optimisme midt i mørket. Men det er ikke to forskellige entiteter, de smelter sammen som vores hovedperson Madeline skal kæmpe sig igennem sin mentale problemer, ved at bryde sit problem ned i små bidder og bearbejde dem én for én.

Udviklerne fra Matt Makes Games har allerede lavet en lille genistreg med deres vanvittige platforms sofa-multiplayer Towerfall. Men selvom Towerfall er genialt i sin egen ret, så virker det som om, at Matt Makes Games her kun dyppede storetåen i vandet, hvor Celeste er deres helt store 10-meter udspring, der vil blive ved med at lave ringe i vandet. Med meget få midler føles bevægelsen i Celeste naturlig og lækker. Du hopper og kravler på en gang ubesværet, samtidig med at der alligevel er nogle naturlige begrænsninger, der gør at dele kan være ubehageligt besværlige at komme igennem. Dog synes det aldrig så frustrerende, at du går helt død i de enkelte dele, og derfor føles det aldrig FOR tungt i tempoet. Her viser Switchen sig også som en perfekt platform, fordi den er oplagt til situationer, hvor du kun lige har ti minutter til at kæmpe dig videre op ad bjerget.

Dette er en annonce:

Der er decideret rytmiske udfordringer i løbet af spillet, men ved hver udfordring føles det som om, at du kan bevæge dig som en akrobat, så snart du har fundet den enkelte udfordrings rytme. Faktisk kan du fange hele spillets rytme, hvis du sidder længe nok med det, hvilket kan være farligt med sådan en håndholdt titel. Man kan næsten høre sig selv sige: "hov, jeg skulle havde været af for tre stop siden", mens du beslutter dig for at blive siddende i bussen og blive i groovet. Fyldt med masser af hemmeligheder og spandevis af udfordringer er Celeste en titel, du bør have liggende på din Switch!

Celeste

Opløber:
Monster Hunter Generations Ultimate
Monster Hunter: World fik for alvor åbnet mange vestliges øjne for Monster Hunter-franchisen. Men selvom det måske var World, der løb med det meste af opmærksomheden, så fik de mange nye fans også mulighed for at dykke ned i seriens fortid med genudgivelsen af Monster Hunter XX, der blev omdøbt til Monster Hunter Generations Ultimate i anledningen af dens ankomst til Nintendo Switch. Støttehjulene fra Monster Hunter: World, der skulle sikre, at det vestlige publikum kunne følge med, blev taget af til Generations Ultimate, hvor overfloden af systemer væltede sagesløst indover spillerne. Så snart fodfæstet er fundet, er det dog en endeløs legeplads, og jagten er klart til at sætte i gang. Er du til et systemtungt action-rpg, der belønner din insisterende indsats, så bør Monster Hunter Generations Ultimate downloades til din Switch straks.

Opløber:
Dead Cells
Dead Cells er en roguelike action-platformer, og derfor vil du uundgåeligt blive slået hjem til start et par gange, men hver gang har du lært lidt mere og heldigvis er der også permanent fremgang i dine evner. Det er med til at holde dig fanget i gameplay-sløjfen, hvor du hele tiden lige kan tage en omgang mere; komme tættere på dit mål. Hver gang du kaster dig ud i en ny omgang, kan du have et nyt taktisk fokus, samtidig betyder procedurally generation, at du hele tiden skal være klar til at improvisere. Dead Cells er et oplagt spil at have liggende på sin Nintendo Switch, hvor du lige kan hive den frem til at tage et par omgange og få pulsen og hjernecellerne op at køre.

Dette er en annonce:

Opløber:
Into The Breach
På overfladen ser Into The Breach simpelt ud. Et gitter på otte gange otte felter udgør den turbaserede kamparenaen mellem de fjendtlige insektlignende rumvæsener og dine kampberedte mechs. Udviklerne fra Subset games har dog fundet på så mange sjove spilmekanikker, at det på ingen måder er så simpelt, som det ser ud. Med en velafstemt balance mellem evner og tilfældigheder kan kamppladsen ændrer sig på en enkelt tur. Det betyder, at hver bane ikke bare er et puzzle, der skal løses, men at du undervejs i kampene bliver stillet overfor flere indviklede puslespilsscenarier. Into The Breach blev med rette allerede hyldet. da det udkom til PC tidligt i år, men da det senere udkom til Nintendo Switch stod det klart, at det passede som hånd i handske med den bærbare konsol. Alt fra det turbaserede kampsystem til det overskuelige - men alligevel dybt indviklede - gameplay pegede på en must-have titel til Switchen.

Relaterede tekster

9
CelesteScore

Celeste

ANMELDELSE. Skrevet af Magnus Laursen

Udsigten på toppen er det hele værd. Det samme er rejsen derop.Indlæser mere indhold