Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Grand Theft Auto V

GTA Onlines nye Criminal Career Builder er et ret genialt værktøj

Magnus droppede GTA Online for lang tid siden, men vender nu tilbage - og er ret positivt stemt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Jeg havde lidt hårde ord til overs for Rockstars seneste lancering, en genudgivelse af Grand Theft Auto V, der godt nok i selve historien tilføjer tre centrale grafikindstillinger, kortere indlæsningstider og meget mere, men som tilbydes uden nogen såkaldt "upgrade path" for eksisterende ejere. Det synes ret grådigt, selvom at et utal af forbrugere uden tvivl vil købe spillet igen, og det særligt taget i betragtning at udviklere som CD Projekt RED og Techland netop i disse dage tilbyder noget lig det samme som en ganske gratis opdatering. Men ikke Rockstar, her skal det koste dig.

Men hvad med GTA Online? Jo, den uhyre populære online-del nyder selvfølgelig godt af de samme grafiske fordele, men det store, centrale trækplaster her er Criminal Career, som skal fungere som incitament til nye spillere, og til dem der ønsker at starte forfra.

Grand Theft Auto V
Dette er en annonce:

Når du starter GTA Online for første gang, så får du muligheden for, en enkelt gang, at skabe en ny karakter, der så får udleveret $4,000,000 "to kick-start your Criminal Career" i spillet, men der er nogle regler for hvordan disse skal spenderes. Du kan ikke få disse fordele på en eksisterende karakter, det er udelukkende nye karakterer, og ikke bare det, det er kun PS5/Xbox Series-udgaven af GTA Online der tilbyder den her feature, tilsyneladende for at skabe en mere fair balance i den åbne verden imellem veteraner og novicer.

Du kan vælge imellem Executive, Gunrunner, Nightclub Owner og Biker, og hver af disse tilbyder unikke muligheder for den videre ekspandering af dit kriminelle imperium. Selve titlerne forklarer egentlig ganske effektivt hvad det drejer sig om, og du bliver som sådan ikke "låst" til noget. Snarere er det for at etablere et udgangspunkt.

Jeg valgte Nightclub Owner, og så er det tid til at få spenderbukserne på, for via de efterfølgende undermenuer skal du faktisk bruge $3,000,000 på diverse opgraderinger. Du vælger derefter en natklub, køretøjer og våben, og det er sådan set det. Du kan kun vælge én fra hver kategori (bortset fra bilerne), så du ender med en solid base, en fed bil, og adskillige våben. Igen; ideen er at du nu kan slå igen imod de store drenge i skolegården, og du kommer let til at skulle bruge mere end de $3,000,000 på de her opgraderinger - jeg selv endte med at have $378,000 tilbage.

Grand Theft Auto V
Dette er en annonce:

Derefter ankommer du så til selvsamme karakterskaber som før, hvor du får muligheden for at få sat dit særpræg på karakteren, men efterfølgende er der faktisk en ny tilrettelagt introduktion til dit imperium, og til GTA Online generelt. I stedet for den relativt rodede introduktion fra spillets fortid, får du her et langt mere strømlinet førstehåndsindtryk. Væk er det væld af opkald, SMS'er og missioner der både synes at styrke et singleplayer-orienteret indtryk via narrativ introduktion, for så at rode det hele sammen med lobbyer og ventetid. I stedet får du én SMS ad gangen, der introducerer dig for dit valgte køretøj, hvordan kampene fungerer, og hvordan du styrer og profiterer på den ejendom du har valgt. Måske er det fordi at jeg, for godt halvandet år siden, havde et vildt dårligt indtryk af GTA Online, som jeg samlede op sammen med min bror, men disse første 45 minutter kommer nærmest fra en helt anden planet, og er så uhyre mere effektivt i forhold til den gradvise ekspandering af spillerens horisont. Det skal siges, at jeg jo netop ikke har spillet hundredevis af timers GTA Online før, så jeg ved egentlig ikke om nogle af disse sekvenser, såsom ankomsten til mit natklub med Lazlow, Gay Tony og andre kendte karakterer er nye. Jeg kan dog slå fast, at det remix jeg har oplevet, fungerer direkte glimrende.

Faktisk insisterer spillet mere eftertrykkeligt på den her gradvise introduktion, og det kan meget vel være at mange vil finde dette frustrerende, eftersom det ikke helt fremgår tydeligt om hvorvidt meget erfarne spillere skal igennem det her igen. Dog kan man naturligvis fravælge sig Career Builder-segmentet helt. Men for mit vedkommende var det en ret transformativ oplevelse at se kortet udfolde sig lidt efter lidt, og hvor, selv ved at holde stille i en bil i 50 minutter (mens jeg var til et møde), ikke fik en eneste SMS eller opkald, der hasteintroducerede mig for features, modes og indhold. Spillets ramme er blevet strammet til, og det fungerer enormt effektivt for både nye spillere, og for dem der tidligere har givet det et skud, men som nu prøver igen.

Grand Theft Auto V

Det er endnu for tidligt at sige om GTA Online igen bliver én stor rodebutik, som jeg mener det før har været, hvor forskellige ideer, indholdstyper, single- og multiplayer-funktioner og ringe tekniske sammenhørighed mødes i en gigantisk, ambitiøs og ultimativt klumpet omgang kluddermor. Men hvad jeg dog ved er, at introduktionen, og Career Builder, gør det så uendeligt meget mere fristende at prøve at give det en chance, og det er i sig selv ret spændende. Jeg brugte adskillige timer på at følge den her sti, og følte mig i det hele taget bedre klædt på til udforske andre modes og indtjeningskilder efter jeg havde fiflet med min natklub.

Desuden gør de forkortede indlæsningstider, og særligt Performance RT, en ret stor forskel for det samlede indtryk af GTA Online-verdenen. Der er lidt flere NPC'er på gaderne, lidt mere liv omkring spilleren, og takket være forøget draw distance synes verdenen at byde lidt mere ind til udforskning, ligesom i Story Mode.

GTA Onlines nye Career Builder er måske ikke alene grund nok til at købe spillet igen. Men hvad jeg kan sige er at hvis du har ønsket enten at prøve det for første gang, eller droppede det for en del år siden, så gør den her strømlining, og grafiske forbedring, at du nu let og elegant kan give det et skud til. Og det kan altså også noget.

HQ

Relaterede tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Årets ubestridt største udgivelse er landet. GTA V er angiveligt det dyreste spil nogensinde. Er pengene godt givet ud? Er det hypen værd? Rasmus fælder dom.Indlæser mere indhold