Dansk
Gamereactor
artikler

Hardware Awards 2021: Bedste Smartphone

Smartphones er en supercomputer du har i lommen, og vi fejrer årets absolut bedste her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hvis man kastede et hurtigt blik på smartphone-markedet, så ville man hurtigt kunne beskylde mange af de største producenter for at stagnere, og at hindre reel udvikling af den måde vi bruger vores telefoner på. Og det er da også rigtigt; markedet er gået fra at tillade et utal af forskellige, interessante former, til "bare" at være anonyme rektangulære stykker glas og aluminium.

Men for os er det faktisk blevet en del sjovere, for der innoveres nemlig andetsteds, end i formfaktoren. Der er stor priskrig, med interessante nye spillere fra blandt andet Kina, i form af Oppo, Realme og særligt Xiaomi, der skubber til de etablerede giganter, og får Samsung til at lave FE-version, Google til at lave A-serien og Apple til at sænke prisen på iPhones.

Motorola har eksempelvis formået at introducere Edge20-serien, der også indgår på denne liste, der byder på stort set alt hvad de største drenge i klassen kan, men meget, meget billigere. Samtidig med det fortsætter Samsung med at innovere i den foldbare sektor, og i år har Apple nok snarere raffineret deres iPhone-model, der dog har ramt et niveau af strømlinethed som ingen andre kan eftergøre.

Pointen er sådan set bare at der faktisk er bevægelse, selvom der ved første øjekast ikke ligner det, og det er nu muligt for en gængs forbruger at vælge imellem et hav af finpudsede, velfungerende, sammenhængende modeller fra producenter fra hele verden. Det er ikke noget skidt sted at være.

Dette er en annonce:
Hardware Awards 2021: Bedste Smartphone

Vinder: iPhone 13 Pro

Som sagt handler årets iPhone mere om raffinering end noget andet, men takket være inklusionen af 120Hz Pro Motion og et batteri der under testperioden gav os strøm til cirka tre dages blandet brug, så er grundene til ikke at købe en iPhone blevet færre.

Men det er ikke på grund af en hurtigere refresh-rate, men snarere den oplevelse telefonen gav Magnus, da han testede det. Her oplevede han noget mere kumulativt, et slags slutresultat hvor alt det en smartphone skal kunne tages med ind i beregningen.

Den bugnende accessories-marked, der blandt andet producerer glimrende MagSafe-grej, et fantastisk Find My-økosystem, der holder styr på iPads, AirTags og AirPods, et økosystem der tjener brugeren og agere digital butler på en måde Android endnu ikke kan matche, mest fordi det bare generelt er et langt mere åbent økosystem.

Dette er en annonce:

Det handler om hele oplevelsen her, og via udvikling over et årti har Apple endelig ramt plet, og kan nu tilbyde hele pakken.

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Smartphone

Vinder: Samsung Galaxy Z Fold 3

Selvom man kan let kan tage et enkelt kig på Samsungs nyeste Fold, og slå fast at der virkelig ikke er tale om samme kvantespring som mellem første og anden telefon i serien, så ville man samtidig kunne slå et slag for, at Samsung denne gang foretager mere afgørende ændringer, hvor formålet er at få disse foldbare til at appellere mere til den gængse forbruger.

Den er over 1000 kroner billigere end sin forgænger, det er faktisk en god start. Men vigtigst af alt er Samsung de allerførste, der kan tilbyde en IPX8-certificering imod vand i en foldbar telefon, som siger meget om hvor langt kvaliteten af konstruktionen er kommet på relativt kort tid.

Selve processen, der består af et lag ultratyndt glas med en indbygget plastikbeskyttelse oven på, er den samme, så har Samsung desuden gjort et stort nummer ud af, at du ikke bør kunne skade den lige så let. De tror så meget på det, at de denne gang tillader brug af en S Pen på selve displayet.

Brugeranmeldelserne lader til at antyde, at der denne gang er tale om et mere hårdført produkt, og det er faktisk det vigtigste.

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Smartphone

Vinder: Motorola Edge20

Vi har valgt ikke at inkludere hverken Edge20 Pro eller Edge20 Lite på den her liste, fordi de begge to enten ofrer lidt for meget for at ramme en konkurrencedygtig pris, eller er lidt for dyr i forhold til de etablerede giganter.

Men med Edge20, der sidder den altså lige i skabet. Ved lanceringen kostede den bare 3800 kroner, et par hundrede mere end OnePlus Nord 2, eller et lille stykke over halvdelen af en iPhone 13. Men her fik du et 144Hz OLED-panel på 6.7 tommer, en aluminiumskonstruktion der er blandt de tyndeste i verden og sågar tre ret habile kameralinser.

Der er vitterligt det hele her, uden trådløs opladning, og når man holder Edge20, og i øvrigt ser det helt rene Android skin, så er der intet, som i absolut intet, der indikerer at du ikke holder et flagskib til mange tusinde kroner mere end det du har betalt.

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Smartphone

Vinder: Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung er en "aquired taste", ja om ikke andet skal du have smag for deres OneUI skin, som vi dog ret godt kan lide på redaktionen. Spøg til side, så fortsætter Samsung med at fyre på med alle de vildeste specifikationer man kan forestille sig i deres Ultra-serie, og S21 Ultra lod endelig til faktisk at indfrie forventninerne som man kunne tillade sig at have til den pris.

6.8 tommer Edge QHD+ Dynamic AMOLED 2X display, Exynos 2100, 16GB RAM, batteri på 5000mAh og samme 108 megapixel linse som denne gang er yderligere stabiliseret, så du ikke skal jage lige så meget efter fokus.

S21 Ultra repræsenterer det ypperligste Samsung kan præstere, og det er vitterligt et ret godt "snapshot" af branchens prioriteter hvert eneste år. Kombiner det med et af de bedste displays på markedet, et glimrende kamera der rammer en perfekt balance mellem professionelle værktøjer og hverdagsbehændighed og ydeevne der ikke til at kimse af, og så har du en ret ultra telefon.

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Smartphone


Indlæser mere indhold