Dansk
Gamereactor
artikler

Ønsker til Nintendo Switch-opfølgerens launch line-up

Med forlydender om at Nintendo Switch 2 er blevet udskudt til 2025, giver redaktionens Nintendo-nørd sit bud på, hvordan Nintendos næste konsol kan komme stærkt fra start.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Historien har vist, at hvorvidt en ny konsol ved udgivelsen tilbyder et solidt udvalg af spil, der ikke er tilgængelige på andre konsoller, er afgørende for, at den får en god start og bevarer sit momentum. Det er snart Nintendos tur til at bevise, hvorfor det er værd at opgradere til det, der formodes at være en ny hybridkonsol fra dem, og det er mere eller mindre bekræftet, at denne er blevet udskudt til 2025 for at bolstre dens launch line-up. Hvordan sikrer Nintendo sig, at deres næste konsol bliver revet ned fra hylderne ligesom Switchen, og hvordan undgår de at gentage Wii U-katastrofen? Jeg kommer her med mit bud på et realistisk launch line-up, som vil garantere en god start for den nye konsol. Bemærk, at dette er min personlige ønskeliste, og at jeg ikke forventer, alle mine ønsker går i opfyldelse. Med det sagt, lad os komme i gang.

3D Mario (og/eller Donkey Kong?) fører an
Modsat den første Switch har Nintendo ikke den luksus at kunne lade det første open-world Zelda nogensinde sælge deres nye konsol helt af sig selv. Det bliver med andre ord ikke Link, der stort set egenhændigt skal søsætte denne konsol, selvom jeg absolut forventer at se en genudgivelse af The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ved eller kort efter launch (se næste punkt) .

Nej, det bliver næsten med sikkerhed Mario, der skal bære fanen denne gang. Super Mario Odyssey udkom helt tilbage i anden halvdel af 2017, og selvom udvikleren efterfølgende brugte lidt tid på at udvikle en port af Super Mario 3D World med udvidelsen Bowser's Fury til Switch, så har det, vi må antage er det næste store Mario-spil, været i ovnen i rigtig, rigtig lang tid. Modsat Metroid Prime 4, som blev annonceret til Switch og dermed er forpligtet til at være et cross-gen spil, så er det næste Mario-spil ikke blevet formelt annonceret endnu, selvom vi alle godt ved, at det eksisterer. Det betyder, at Nintendo i skjul har kunnet udvikle det udelukkende til deres næste konsol, og at den første Switchs forældede hardware ikke holder det tilbage. Det i sig selv er rigtigt, rigtigt spændende.

Jeg har ingen ide om, hvad vi kan forvente af det næste Mario spil, men jeg tror (og håber) ikke, det er et Odyssey 2. Visse fans har en teori om, at Bowser's Fury var et slags eksperiment med open-world Mario, en forløber til det næste 3D-Mario, ligesom man kan sige, at The Legend of Zelda: A Link Between Worlds på 3DS var det til Breath of the Wild. Jeg ved ærligt talt ikke, om jeg tror, open-world vil fungere lige så godt for blikkenslageren, som det gør for Link, for jeg havde det faktisk sjovest med nogle af Odysseys mere lineære og indskrænkede baner.

Dette er en annonce:

Noget, jeg til gengæld godt gad se, er, at spillet ligesom sidste års ekstremt succesfulde Mario-film trækker mere på de andre karakterer i Mario-universet. Der har længe kørt rygter om, at der hos Nintendo arbejdes på et eller andet Donkey Kong-relateret, og at det faktisk er lige netop hos Mario-holdet, at det sker. Kan vi være ude i et spil, hvor man spiller både som blikkenslageren og gorillaen, som bliver nødt til at arbejde sammen mod et større onde, akkurat som i filmen? Og vil karaktererne i så fald for første gang i et Mario-spil have stemmeskuespil? Du ville ikke høre klager fra mig.

Ønsker til Nintendo Switch-opfølgerens launch line-up
Skal blikkenslageren og gorillaen deles om det næste store Mario-spil?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i definitiv udgave
Nintendo har allerede meldt ud, at der ikke kommer DLC til Tears of the Kingdom, fordi udviklerne er mætte af den version af Hyrule, som både det spil og forgængeren foregår i. Det er en beslutning jeg respekterer, men Nintendo siger så meget. Det giver næsten for god mening at genudgive TOTK i en version, der i værste fald er det samme spil bare med en højere opløsning og mere stabil framerate, og som i bedste fald tilføjer nyt indhold.

Allerhelst ønsker jeg et helt nyt område med en ny dungeon, men der er også en række mindre ting, Nintendo kan implementere for at få oplevelsen til at føles frisk igen, herunder en håndfuld nye Zonai-devices at lege med, nye fjender spredt ud over verdenen, nye Sky Islands og pejlemærker i The Depths at udforske, og så videre. Tears of the Kingdom solgte astronomisk i den første måneds tid efter udgivelsen, men salget har efterfølgende stået lidt stille. En definitiv version af TOTK på den næste konsol vil sikre, at spillet nemt lige sælger nogle millioner mere.

Dette er en annonce:
Ønsker til Nintendo Switch-opfølgerens launch line-up
En definitiv udgave af Tears of the Kingdom virker som den største no-brainer.

Mindst ét stort tredjepartsspil
Hvis GTA VI udkommer omkring samtidigt med Nintendos næste konsol, burde Nintendo smide uhyrlige summer efter Rockstar for at lave en version til deres konsol. Men jeg tror simpelthen, at GTA VI bliver for krævende et spil til at kunne køre ordentligt på en Switch 2, og at Rockstar er for fokuserede på at få det til at køre så godt som muligt på konkurrenternes kraftigere konsoller.

Men Nintendo bliver nødt til at bevise, at vi som minimum kan forvente solide ports af tredjeparts last-gen og cross-gen spil til deres nye konsol. Jeg tænker spil som Elden Ring, Red Dead Redemption 2, Resident Evil 2 eller 4; nogle af sidste generations mest elskede spil, som folk der ikke ejer en Steam Deck gerne vil kunne tage med på farten. Andre oplagte kandidater er Persona 3 Reload og Mass Effect Legendary Edition, som ikke burde være alt for krævende at få til at køre godt.

Ønsker til Nintendo Switch-opfølgerens launch line-up
Arthur Morgans mesterlige fortælling på farten? Ja tak.

Mario Kart 9
Mario Kart 8 Deluxe, en port af et Wii-U spil, har solgt over 60 millioner eksemplarer på Switch. Læs lige det igen: 60 millioner. Set i bakspejlet var det vist den helt rigtige beslutning for Nintendo at vente en hel generation med at udgive Mario Kart 9, eller hvad det næste store spil i serien kommer til at hedde. Mario Kart 9 bliver et absolut monster, og det ville være en åbenlys genistreg at have det klar til Switch 2'ens lancering eller kort derefter.

Hvordan overgår man så Mario Kart 8 Deluxe, der takket være en hel generations understøttelse nu er spækket med baner, køretøjer og spilbare karakterer? Større, mere åbne og vertikale baner i Forza Horizon-stil er en mulighed, men jeg tror, det vigtigste er, at Nintendo breder karaktergalleriet mere ud over Mario-universets grænser på samme måde som Smash Bros.-serien.

Ønsker til Nintendo Switch-opfølgerens launch line-up
Uanset hvordan Mario Kart 9 bliver, er Luigi klar til at nedstirre sin fjende.

Noget for en "casual" målgruppe
Hvis Mario Kart 9 ikke er klar omkring launch, er det vigtigt, at Nintendo har et socialt multiplayer og/eller festspil klar til udgivelse. Jeg snakker om spil som Arms, Wii Sports, Nintendo Land og Ring Fit Adventure; "aktive" spil, der kan samle familien eller vennerne og gerne forbrænde et par kalorier, og som kan udnytte konsollens "gimmick", hvis den altså viser sig at have sådan en. Jeg tror ikke, vi bør forvente opfølgere til førnævnte, men jeg er ikke i tvivl om, at Nintendo har masser af sjove, finurlige ideer og koncepter at designe mere tilgængelige og afslappede spil ud fra.

Ønsker til Nintendo Switch-opfølgerens launch line-up
Spil-entusiaster fnyser måske, men for mange er det denne type spil, der sælger en ny konsol.

Bagudkompatibilitet med Nintendo Switch
Denne her lader jeg næsten tale for sig selv. For det giver lidt sig selv, at jeg og de cirka 140 millioner andre Switch-ejere (og til den tid endnu flere) gerne vil kunne overføre vores efterhånden massive Switch-bibliotek til den næste konsol, så vi ikke hele tiden skal skifte mellem to maskiner.

Grafiske opdateringer til udvalgte Switch-spil
Vi har allerede været inde på Tears of the Kingdom, som er langt fra det eneste Switch-spil, der kunne have godt af et ansigtsløft på en spritny konsol. Særligt nogle af de spil der er udkommet sent i Switchens livstid skriger på en højere opløsning og en mere stabil framerate. Tre åbenlyse kandidater er Bayonetta 3, Xenoblade 3 og Pokemon Scarlet/Violet; alle gode spil, der i deres nuværende tilstand i mere eller mindre grad holdes tilbage af tekniske problemer.

Ønsker til Nintendo Switch-opfølgerens launch line-up
Bayonetta 3 er et af de spil, der ville få størst glæde af en port til stærkere hardware.

Samme e-shop og et par Gamecube-titler via Nintendo Online
Lidt i forlængelse af punktet om bagudkompatibilitet er det også en selvfølge, at alle de spil, der er tilgængelige på Switchens nuværende e-shop, også skal være det på den næste konsols, og at de spil, vi allerede har betalt for, vil kunne downloades gratis på ny via den nye e-shop.

Nintendo Online-abonnementstjenesten på Switch tilbyder efterhånden et ganske solidt udvalg af henholdsvis NES, SNES, N64 og GBA-titler, og med den næste konsol mener jeg, at turen bør komme til Gamecube. Allerhelst ser jeg selvfølgelig udførlige remasters af Gamecube-spil a la sidste års smukke Metroid Prime: Remastered, men det giver god mening at dumpe simple ports af nogle af systemets mindre populære titler. Der er mange at vælge mellem, men personligt gad jeg godt genopleve Star Fox Adventures, F-Zero GX, Super Smash Bros. Melee og Eternal Darkness. Igen, selvfølgelig helst som flotte remasters, men hvis ikke jeg kan få det, tager jeg hellere end gerne nogle basale ports.

Det er i øvrigt bevidst, at jeg ikke inkluderer Wind Waker, Twilight Princess og Metroid Prime 2 og 3 på min liste, da jeg forventer, at det bare er et spørgsmål om tid, inden vi får remasters af dem, enten på den nuværende Switch eller den næste.

Ønsker til Nintendo Switch-opfølgerens launch line-up
Mange fantastiske spil er fanget på den madkasse-lignende konsol. Løslad dem!

Metroid Prime 4
Til slut den store joker: Spillet, som blev annonceret i 2017 for et par år senere at blive skrottet og genstartet helt hos seriens oprindelige udvikler, Retro Studios. Som jeg allerede har været inde på, blev spillet annonceret til Nintendo Switch, hvorfor det må antages, at det under størstedelen af udviklingstiden har været udviklet med udgangspunkt i den hardware.

Derfor er det store spørgsmål, om Metroid Prime bliver et cross-gen spil (enten med en simultan udgivelse på begge konsoller, eller først på Switch, senere på Switch 2), eller om det simpelthen er meningen, at det skal være Switchens sidste store eksklusiv. Forhåbentlig finder vi ud af det i en af de kommende Nintendo Directs eller under den formelle afsløring af Nintendos næste konsol. Personligt håber jeg, at spillet er cross-gen, eftersom Metroid Prime (og Metroid-serien i det hele taget) er en historisk dårligt sælgende IP, der har brug for det størst tænkelige publikum. Og jeg ville da ikke sige nej til en flottere Switch 2-version med bedre performance.

Ønsker til Nintendo Switch-opfølgerens launch line-up
Skal Metroid Prime 4 søsætte Nintendos næste konsol, eller bliver det Switchens svanesang?

Dermed er jeg ved vejs ende. Lad mig igen understrege, at dette er min personlige ønskeliste, og at jeg absolut ingen forventninger har til, at alle mine ønsker går i opfyldelse. Men hvis bare et par stykker af dem gør, mener jeg bestemt, at Nintendo kan komme godt fra start. Hvad har jeg overset, og hvad er dine ønsker til den næste Switchs launch line-up?Indlæser mere indhold